top of page

Bine ați venit la Salvamont Vlădeasa!

WhatsApp Image 2022-04-25 at 9.54.11 AM.jpeg

Activitatea de prevenție și salvare

Cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, deservim partea clujeană a Masivului Vlădeasa, dar și zona Lacului de acumulare Beliș-Fântânele.

În zona deservită desfășurăm activități cu caracter permanent (pe tot parcursul anului) de salvare/intervenție și prevenție în ceea ce privește accidentele montane.

Pe lângă stagiile de pregătire și evaluare ale Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, membrii Salvamont Vlădeasa participă la stagii de pregătire și exerciții tehnice interne organizate periodic.

 

Asociația Salvamont Vlădeasa are în întreținere două baze de salvare și un refugiu salvamont.

Construirea bazelor a reprezentat obiectivul principal al unui proiect conceput și implementat de asociație în perioada 2008 – 2010 cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Consiliul Județean Cluj, Consiliul Local Mărgău și cu fonduri proprii.

9.png
Zoli B Schi Targa UT2000.jpg
DSC_0226.JPG
NFS_4744.jpg
DSC_0141.JPG
IMG_5484.JPEG
WhatsApp Image 2022-04-25 at 10.16.04 AM.jpeg
despre_noi_23.jpeg
baza_Doda_1_edited.jpg
refugiu_Rachi_edited.jpg

Trasee turistice

În 2006, Salvamont Vlădeasa a preluat puținele traseele turistice deja existente în masivul muntos și a marcat altele în zone de interes turistic. Astfel, la ora actuală avem 17 trasee turistice omologate principale, secundare și de legătură în partea clujeană a Masivului Vlădeasa și în zona înconjurătoare.

 

Împreună cu Serviciile Salvamont Bihor și Alba s-au amenajat trasee principale de legătură între cele trei județe. În continuare lucrăm la crearea și omologarea de noi trasee în zonele de interes turistic.

Arealul nostru include obiective importante turistice precum:

- Vârful Vlădeasa (cel mai înalt din jud. Cluj) 1836m

- Cascada Vălul Miresei

- Pietrele Albe

- Vf. Lespezi

- Piatra Bănișorului

- Arborii Sequoia – Rogojel

- Lacul de acumulare Floroiu (Drăgan)

- Piatra Tâlharului

- Zona Ic Ponor

- Poiana Mărului

- Poiana și Ghețarul de la Vârtop

- Cheile Someșului Cald

- Lacul de acumulare Beliș - Fântânele

despre_noi_9.png
despre_noi_2.jpeg
despre_noi_7.jpg
despre_noi_3.jpeg
despre_noi_6.jpg
despre_noi_4.png
despre_noi_8.jpg
Despre_noi_1.jpg
despre_noi_11.jpg
despre_noi_10.jpg
despre_noi_12.png

Evenimente Sportive

Prin organizarea de competiții sportive adresate atleților, dar și amatorilor deopotrivă, ne dorim să susținem comunitățile locale și să promovăm un stil de viață activ și sănătos prin sport în cadrul natural montan.

 

Cupa Răchițele – Campionatul Național de Escaladă pe Gheață, a fost organizat în colaborare cu Federația Română de Alpinism și Escaladă, la Cascada Vălul Miresei între anii 2004 și 2014.

În 2016 s-a organizat un eveniment adresat publicului larg: Festivalul Pereților de Gheață.

 

Concurs schi fond interșcoli - Începând cu 2009, Salvamont Vlădeasa a fost alături de școlile locale în organizarea concursurilor de schi font, sport cu tradiție în rândul copiilor în această zonă rurală.

 

Cupa Vlădeasa Schi Alpinism și Schi de Tură - Începând cu 2012 și până astăzi, sportivii skimo și iubitorii schiului de tură vin în fiecare an pe Vlădeasa la un eveniment pe care îl organizăm împreună cu Primăria Săcuieu și Salvamont Județean Cluj; a devenit o competiție foarte populară din calendarul Federației de Alpinism și Escaladă.

 

Cupa Vlădeasa Mountainbike - Bicicliștii profesioniști și amatori au pedalat pe potecile Masivului Vlădeasa la evenimente organizate de noi între anii 2013 – 2016. Cupa Vlădeasa Mountainbike va fi reluată în 2022.

despre_noi_13.jpg
despre_noi_14.jpg
despre_noi_17.JPG
despre_noi_18.JPG
despre_noi_16.JPG
despre_noi_15.jpg

Activități adiacente

Ecologizări - Echipa Salvamont Vlădeasa participă și organizează periodic, alături de școlile din zonă și de alți membri din comunitățile locale, acțiuni de ecologizare.

 

Educație - Împreună cu alte organizații pentru protecția mediului și cu școlile locale, organizăm activități de educație ecologică și de conștientizare în rândul tinerilor și copiilor a importanței conservării habitatelor naturale în care locuiesc. Ne dorim să participăm la menținerea unui nivel ridicat al conservării valorilor naturale și peisagistice din Masivul Vlădeasa și din împrejurimi.

despre_noi_5.JPG
despre_noi_19.png
despre_noi_22.jpg
despre_noi_20.jpg
despre_noi_21.jpg
bottom of page